tisdag 18 maj 2010

Kryp & ägg & stenarTvå av de lyckligaste ögonblicken i svensk pop- och rockhistoria stavas EGGSTONE och THE CREEPS. Det är två sydsvenska bandkonstellationer som under perioder (under 1980- och 1990-talen) spred så förbannat mycket glädje, värme och regn av glimrande livskänsla att det tål att framhävas gång på gång, åtminstone emellanåt.

Och! Vore det inte på tiden att någon eller några skärper till sig och gräver, skrapar fram och samlar ihop det dessa band har gjort i låt- och albumformat och presenterar ett par rejäla boxar, med allt gyllene material. Now Dig This!

För att bara nämna ett par få höjdpunkter i nämnda bands utbud anför jag följande mums:

THE CREEPS (Anders Johansson, Hans Ingemansson, Patrik Olsson och Sveriges bästa rockröst genom tiderna, alla kategorier: Robert Jelinek):

Bring Some Wood
Now Dig This
Way Cool
Love Magic
Down at the Night Club
Don't Go Away
Right Back On Track (singelversionen)


EGGSTONE (Per Sunding, Patrik Bartosch och Maurits Carlsson):

My Trumpets
Marabous
Shooting Time
Water
The Dog
Taramasalata
Diesel Smoke

Konserter med dessa band var allt som oftast kaotiska rus av musik & dans! Eggstone på Skylten i Linköping... jisses vad alla i publiken och på scen förvandlades till ett annat kosmos! Och när Creeps äntrade scenen i Sahara-tältet på Hultsfredsfestivalen i augusti 1989... ja då var allt, precis ALLT, i gungning överallt i existensen.

Så snälla, någon där ute – snickra ihop complete-boxarna! Nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar