lördag 23 oktober 2010

VISOR & POP & WERUPDen 23 oktober bevistade och deltog jag i "Från ballad till rock", ett heldagsarrangemang om visor, på SOL-centrum i Lund. Det hela blev en tät och enormt inspirerande tillställning med musikaliska framträdanden, diskussioner och samtal utifrån olika perspektiv. Undertecknad förde ett samtal med Georg Cederskog från Dagens Nyheter om svensk popmusik och dess användande av och hållning till vistraditionen. Litteraturvetarna Ulf Carlsson och Charlotte Ulmert diskuterade Cornelis och Olle Adolphsson. Jacques Werup reflekterade tillsammans med Sydsvenskans Per Svensson över hur några av hans – Werups – dikter förvandlats till sånger. Gullan och Dan Bornemark bjöd på en härligt uppsluppen och interaktiv sångstund med några av sina käraste barnvisor i fokus. Avslutningsvis dök Fredman så upp i lokalerna, sjungandes, drickandes, underhållandes, spelad av den danske sångaren och skådespelaren Nils Bank-Mikkelsen (& på gitarr ackompanjerade Jan Sommer).

Det blev ett kanonlyckat evenemang i regi av ständigt lika pigga LLS, Lundensiska LitteratursSällskapet, som gav mersmak och tungt med inspiration!

Nedan syns en del av programpunkterna i bilder!
Jacques Werup och Per Svensson talar här bland annat om Casablanca och Lill Lindfors.Herr Werup med hund - från Fredagsbarnens tid! "En relik" menade Werup om denna hundmask.


Gullan och Dan Bornemark spelade bland mycket annat "Gubben i lådan" till publikens stora förtjusning.Konferencier Johan Stenström och Programansvarig Kerstin Bergman.

Här ligger Nils Bank-Mikkelsen/Fredman och hans guitar playing compadre Jan Sommer i startgroparna för sitt framträdande som publiken snabbt drogs in i både fysiskt och konstnärligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar