fredag 13 januari 2012

T H A S T R O M

Thåström. Så stavas namnet på det här landets enda artist i yppersta världsklass. Som svensk kompositör och sångare och scenkonstnär står han i en alldeles, alldeles egen klass. Det blir bara tydligare och tydligare ju mer åren går.

År 2012 är THÅSTRÖM-år! En redan utsåld turné drar snart igång, och undertecknad har dessvärre ännu inte lyckats införskaffa biljett till någon av spelningarna på KB i Malmö, den 9-10 mars. Hör mer än gärna av dig till mig om du vill och kan sälja en biljett till någon av nämnda spelningar.

Turnén lär bli en grandios föreställning, säger jag som luttrad THÅSTRÖM-beundrare. Genom åren har jag hunnit bevista ett femtontal konserter med honom i någon tappning. Bäst var turnéavslutningen 1 september 1990, på Thalia i Alvesta. Knappt 400 personer trängdes i den gamla nedlagda/omgjorda biografen, och fick sig till livs ett förkrossande bevis på ångvälts-Thåströms helt unika särart. I 45 minuter dånade och smattrade och rockade det tio man starka bandet sönder världen för en stund. Man grät sig av lycka hemåt i natten, den natten.

Nyligen visades i SVT en musikspecial med THÅSTRÖM, och hans framträdande förra året på Way Out West stod då i fokus.

Snart – i februari – anländer dessutom nya albumet, med den underbara titeln Beväpna dig med vingar. Omslaget ser ut så här:
2 kommentarer:

  1. Om Thåström hade läst detta så är jag övertygad att han hade belönat dig med en backstageinbjudan. Torbjörn PS Carola minns Alvesta som om det vore igår och ibland kan man se resterna av Mr Thåströms autograf på hennes högra arm (om man vill göra henne glad).

    SvaraRadera
    Svar
    1. ha ha! kul att höra av dig, tobbe! eoner sen vi sågs! får råda bot på det detta år! ja, den där konserten, den ramlade för evigt ner i ryggraden, oförglömlig. hälsa!

      Radera